top of page
  • Forfatters billedeTandlægerne i Vangede

Gratis tandpleje for de 18-21 årige - hvad og hvordan?


De fleste ved, at vi i Danmark i mange år har hjulpet børn og unge under 18 år med at passe godt på deres tænder ved at tilbyde dem gratis tandpleje. Faktisk er vi i Danmark verdensmestre i tandsundhed.Fra 2022 er tilbuddet blevet udvidet til også at omfatte de 18-21-årige, og fordi ordningen skal indfases gradvist, får vi her på klinikken mange spørgsmål om, hvem der egentlig er omfattet af den.

 

Den gode nyhed er, at det faktisk er meget enkelt: Det er alle, der er født fra. 01. januar 2004 og frem.

 

Fra man fylder 16 har man desuden ret til selv at vælge, om man vil fortsætte i Børne- og Ungdomstandplejen, som man har været vant til, eller om man vil skifte til en privatpraktiserende tandlæge gratis. Det er denne ordning, der er blevet udvidet til også at omfatte de 18-21-årige.

 

Derudover får Og alle unge mellem 18 og 25 år, der er medlem af Sygeforsikringen Danmark, får 100 % tilskud til eftersyn, røntgen og tandrens – uanset årgang..

 

Det er en god investering at hjælpe sit unge menneske med at skabe faste rutiner omkring regelmæssige tandlægebesøg, fordi en tidlig indsats kan forebygge mange problemer, der ellers kan udvikle sig og blive både dyre og smertefulde af afhjælpe og behandle senere hen.

En af måderne er at hjælpe dem til en glidende overgang fra den kommunale tandpleje over til privat praksis. Og det er dét, den nye ordning er til for. For så er det ikke økonomien, der holder dem fra tandlægebesøget.

 

Ønsker du/dit unge menneske at overgå til privat praksis (og er de årgang 2004 og yngre) så er proceduren altid, uanset kommune, at du/I skal tage kontakt til den kommunale tandpleje først. Det er nemlig nødvendigt aktivt at udmelde sig fra den kommunale tandpleje, før man kan gøre brug af tilbuddet om gratis tandpleje hos en privat praktiserende tandlæge.

 

 

Er der stadig tvivl om hvordan og hvorledes, så tag endelig fat i klinikken for vejledning.


Med venlig hilsen

Alle os på 1. salen

Comments


bottom of page